Your country and preferred language.

Select your country Select language

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Menu
Search options
Close

Welcome to the largest bookstore in Sweden

Here you will find virtually everything that has been published on the Swedish book market in the last hundred years.

  • Safe payments and 21 days return policy with standard terms of delivery
Slakthus 5 eller Barnkorståget : En serieroman

Slakthus 5 eller Barnkorståget : En serieroman

Comic book. 2023.

Condition As New. Nytt album.
Bokens huvudperson Billy Pilgrim tas i början av berättelsen till fånge av tyskarna. I likhet med författaren själv hamnar han i fångenskap i Dresden, överlever de allierades förgörande brandbombning av staden i februari 1945 och kan efter krigsslutet återvända hem till USA.


Där upphör likheterna, för Billy Pilgrim har blivit lösgjord från tiden och slungas fram och tillbaka i tid och rum. I ena stunden befinner han sig på en optikerkonferens på 1960-talet, för att i nästa ögonblick vara tillbaka i andra världskrigets Tyskland. Och det slutar inte där Billy kidnappas av utomjordingar och förs till planeten Tralfamadore där han får lära sig sanningen om tiden och döden. Gång på gång återvänder han dock till det avgörande ögonblicket - bombningarna och kriget.


Vonneguts svarta humor, satir och existentiella funderingar i romanen tillvaratas på ett både följsamt och innovativt sätt i denna serieadaption av manusförfattaren Ryan North och tecknaren Albert Monteys. Kurt Vonnegut själv dyker också upp i boken, tillsammans med Kilgore Trout, Eliot Rosewater och en lång rad andra figurer, verkliga och påhittade.



Författare: Vonnegut, Kurt / North, Ryan / Monteys, Albert
Förlag: Kartago
Bandtyp: Häftad
Antal sidor: 192, färg
Utgivningsår: 2023

Flat rate shipping Sweden: 62 SEK
Pay with Swish

Publisher's information

ISBN
9789175153742
Title
Slakthus 5 eller Barnkorståget : En serieroman
Author
Vonnegut, Kurt
Publisher
Kartago Förlag
Year of release
2023
No of pages
180 pages
Binding
Danskt band
Size
174 x 245 mm Spine width 11 mm
Weight
536 g
Language
Svenska
Description
Kurt Vonneguts roman Slakthus 5 eller Barnkorståget från 1969 är en litterär klassiker och en av världens mest inflytelserika antikrigsböcker. Den återberättas här i serieform av författaren Ryan North och tecknaren Albert Monteys.Billy Pilgrim har blivit lösgjord från tiden och slungas fram och tillbaka i tid och rum. I ena stunden befinner han sig på en optikerkonferens på 1960-talet, för att i nästa ögonblick vara tillbaka i andra världskrigets Tyskland. Men det slutar inte där. Billy kidnappas av utomjordingar och förs till planeten Tralfamadore där han får lära sig sanningen om tiden och döden. Men oavsett vilken tid och plats han kastas iväg till så återvänder han ständigt till utgångspunkten: den allierade brandbombningen av Dresden i februari 1945.Vonneguts svarta humor, satir och existentiella funderingar tillvaratas på ett både troget och innovativt sätt i denna serieadaption. Kurt Vonnegut själv dyker också upp i boken, tillsammans med Kilgore Trout, Eliot Rosewater och en lång rad andra figurer, verkliga och påhittade. Men som Vonnegut själv har sagt: "Allt detta har hänt, mer eller mindre".