Your country and preferred language.

Select your country Select language

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Menu
Search options
Close

Welcome to the largest bookstore in Sweden

Here you will find virtually everything that has been published on the Swedish book market in the last hundred years.

  • Safe payments and 21 days return policy with standard terms of delivery
MUMIER : Fakta - Forskning - Fiktion

MUMIER : Fakta - Forskning - Fiktion

Hardcover book. Natur och Kultur. Första ed. 2022. 291 pages.

Condition As New. Om Egyptens mumier. "Här är boken som i text och bild berättar hela deras historia". Rikt illustrerad (färgbilder). Svenska Humanistiska Förbundets skriftserie 145.

Flat rate shipping Sweden: 62 SEK

Publisher's information

ISBN
9789127178991
Title
Mumier : fakta, forskning, fiktion
Author
Häggman, Sofia
Publisher
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Year of release
2022
No of pages
300 pages
Binding
Inbunden
Size
161 x 235 mm Spine width 30 mm
Weight
858 g
Language
Svenska
Description
Egyptens mumier har alltid fascinerat och väckt frågor. Här är boken som i text och bild berättar hela deras historia – från den avlägsna tid då egyptierna började experimentera med att förvandla förgängliga kroppar till något beständigt och gudomligt, till mumiernas ofrivilliga färd från hemlandet och ut i världen.
Boken utgår från den senaste forskningen men visar också vad mumierna inspirerat till i populärkulturen. Under medeltiden blev mald mumie en efterfrågad ingrediens i mediciner. Alltsedan 1600-talet togs mumier som krigsbyten och visades upp vid hov och museer, för underhållning eller forskning. Fascinationen för de döda kropparna kulminerade i den uppsjö av filmer och böcker som vi alla känner till och som befäst Egyptens mumier som det kanske mest allmänt kända historiska fenomenet i världen.

"Äntligen en ordentlig bok om mumier! Detta är en lättläst och ändå djuplodande bok med härliga foton om allt man bör veta om mumier."
BTJ
"Om verklighetens mumier, deras betydelse och funktion i det fornegyptiska samhället, och om populärkulturens ragglande skräckgestalt med utsträckta armar, har Sofia Häggman skrivit en detaljrik, spännande och intressant bok som väcker nytt liv i Egyptens döda."
Bo Eriksson, Populär Arkeologi