Your country and preferred language.

Select your country Select language

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Menu
Search options
Close

Welcome to the largest bookstore in Sweden

Here you will find virtually everything that has been published on the Swedish book market in the last hundred years.

  • Safe payments and 21 days return policy with standard terms of delivery
Stress vid kriser - grundläggande psykotraumatologi och praktisk krishantering
Stress vid kriser - grundläggande psykotraumatologi och praktisk krishantering Stress vid kriser - grundläggande psykotraumatologi och praktisk krishantering Stress vid kriser - grundläggande psykotraumatologi och praktisk krishantering Stress vid kriser - grundläggande psykotraumatologi och praktisk krishantering Stress vid kriser - grundläggande psykotraumatologi och praktisk krishantering Stress vid kriser - grundläggande psykotraumatologi och praktisk krishantering

Stress vid kriser - grundläggande psykotraumatologi och praktisk krishantering

Hardcover book. Nätnavet. 1 ed. 2005. 270 pages.

Fine Condition. Dekorerat kartonnage. Visitkort fäst på pärmens insida.

En grundläggande bok om stresshantering vid kriser och allvarliga incidenter.

Människan skulle inte överleva om hon inte utsattes för stress. Stressen hjälper oss, och positiv stress kan ibland få oss att prestera till synes omöjliga saker. Men stress kan också vara en skrämmande upplevelse. Kraftig negativ stress, distress, sliter hårt på kroppen. Om tillståndet blir kroniskt bryts vi ner - vår kropp och vårt psyke skadas.

Krig, katastrofer och olyckshändelser framkallar ofta kraftig stress både bland de drabbade och bland de som hjälper till i räddningsarbetet - tillstånd som är mycket svåra att bemästra på egen hand.

Posttraumatiskt stressyndrom (PTSD) är ett exempel. den här boken ger psykotraumatologen Peter Jonsson en introduktion till nur destruktiv stress kan behandlas. Efter en genomgång av forskningen kring stresstillstånd och hur behandlingsmetoderna utvecklats på senare år ger han en mycket ingående beskrivning av hur systematisk stresshantering används idag, bland annat inom räddningstjänsten

Begrepp som CISM (Critical Incident Stress Management), CISD (Critical Incident Stress Debriefing), defusing, Mitchell-metoden och SÄKRA-modellen förklaras i boken. Författaren beskriver också hur krisgrupper och olika typer av incident-team är uppbyggda, hur de kallas in och vilka beslut arangemang och taktiska överväganden som behöver göras på plats.

Resultatet är en grundläggande lärobok i praktisk krishantering. Den syftar till att vara en referens vid utbildning av kristraumatologer, kamratstödjare inom utryckningsyrken, kommunala beredskapsplanerare och andra som ska ingå i incident-team eller behöver få en god orientering i ämnet

Flat rate shipping Sweden: 62 SEK
Pay with Swish Bokhjälpen

Publisher's information

ISBN
9789185087044
Title
Stress vid kriser
Author
Jonsson, Peter
Publisher
Nätnavet
Year of release
2005
No of pages
270 pages
Binding
Inbunden
Size
165 x 235 mm Spine width 25 mm
Weight
698 g
Language
Svenska
Description
I den här boken får en grundlig men lättfattlig introduktion till hur man behandlar destruktiv stress som uppstår i samband med olyckor, naturkatastrofer och andra uppslitande händelser. Författaren går igenom forskningen kring stresstillstånd och hur behandlingsmetoderna utvecklats på senare år. Han ger också en mycket ingående beskrivning av hur systematisk stresshantering används idag, bland annat inom räddningstjänsten.
Begrepp som CISM (Critical Incident Stress Management), CISD (Critical Incident Stress Debriefing), defusing, Mitchell-metoden och SÄKRA-modellen förklaras i boken. Författaren beskriver också hur krisgrupper och incident-team är uppbyggda, hur de kallas in och vilka beslut, arrangemang och taktiska överväganden som behöver göras på plats. Resultatet är en grundläggande lärobok i praktisk krishantering. Den syftar till att vara en referens vid utbildning av kristraumatologer, kamratstödjare inom utryckningsyrken, kommunala beredskapsplanerare och andra som ska ingå i incident-team eller behöver få en god orientering i ämnet.

Författaren Peter Jonsson är internationellt erkänd expert på området psykotraumatologi. Han har en bakgrund som elitidrottsman och polis, bland annat inom säpo, och håller regelbundet utbildningar kring stress och krishantering.