Your country and preferred language.

Select your country Select language

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Menu
Search options
Close

Welcome to the largest bookstore in Sweden

Here you will find virtually everything that has been published on the Swedish book market in the last hundred years.

  • Safe payments and 21 days return policy with standard terms of delivery
Skruvens vridning (När skruven dras åt) : Ljudbok (CD)

Skruvens vridning (När skruven dras åt) : Ljudbok (CD)

Audiobook. Adelphi Audio. 1 ed. 2006.

Condition As New. Sleeve As New. Bokhandelsnytt exemplar i presentskick. Olyssnat.

4 CD-skivor i pappkartong. 112 gram. Speltid: 4 timmar 12 minuter. Uppläsare: Ewa Fröling och Sten Ljunggren.

Handlingen i Skruvens Vridning tilldrar sig vid mitten av 1800-talet. i en ödsligt belägen herrgård på den engelska landsbygden. Detta är en spökhistoria i en berättartradition som i anglosaxiska länder kallas gotisk, högromantisk.

En ung guvernant skall som sitt första arbete ta hand om två föräldralösa barn. De båda barnen visar sig besitta mycket speciella egenskaper. Det spänningsfält som skapas kring barnen leder fram till en dramatisk upplösning.

Henry James (1841-1916) var född i en förmögen amerikansk familj men flyttade tidigt till England och blev såsmåningom engelsk medborgare. han lämnade en begränsad litterär produktion efter sig. Han är i England och USA fortfarande en högsta grad en levande och mycket läst författare.

Skruvens Vridning har filmats och gjorts till TV-drama otaliga gånger. Den mest kända filmatiseringen är sannolikt Jack Claytons version från 1961 gjord på ett manus av Truman Capote. Ewa Fröling har gjort inläsningen av boken medan Sten Ljunggren läser inledningen.


AV HENRY JAMES: När skruven dras åt (Skruvens vridning) / Asperns brev / Porträtt av en dam (Ett kvinnoporträtt) / Washington Square / Daisy Miller / Amerikanen (Amerikan i Paris) / Tre berättelser : Fru de Mauves / Framtidens madonna / Fyra sammanträffanden / En filosofisk kvinna : Eugène Prickerings första kärlek.

Flat rate shipping Sweden: 62 SEK
Pay with Swish

Publisher's information

ISBN
9789197593267
Title
Skruvens vridning
Author
James, Henry
Publisher
Adelphi Audio
Year of release
2006
Binding
CD-skiva
Size
130 x 130 mm Spine width 16 mm
Weight
110 g
Language
Svenska
Description
Skruvens Vridning av Henry James

Handlingen i Skruvens Vridning tilldrar sig vid mitten av 1800-talet. i en ödsligt belägen herrgård på den engelska landsbygden. Detta är en spökhistoria i en berättartradition som i anglosaxiska länder kallas gothisk, högromantisk. En ung guvernant skall som sitt första arbete ta hand om två föräldralösa barn. De båda barnen visar sig besitta mycket speciella egenskaper. Det spänningsfält som skapas kring barnen leder fram till en dramatisk upplösning.

Den svenska upplagan av boken är sedan länge slutsåld, men det gör inget en riktig spökhistoria skall berättas.

Henry James (1841-1916) var född i en förmögen amerikansk familj men flyttade tidigt till England och blev såsmåningom engelsk medborgare. han lämnade en begränsad litterär produktion efter sig. Han är i England och USA fortfarande en högsta grad en levande och mycket läst författare. Skruvens Vridning har filmats och gjorts TV-film otaliga gånger. Den mest kända filmatiseringen är sannolikt Jack Claytons version från 1961 gjord på ett manus av Truman Capote.

Ewa Fröling har gjort inläsningen av boken medan Sten Ljunggren läser inledningen.

Total speltid 4 timmar 12 minuter. Spår ca var femte minut.