Your country and preferred language.

Select your country Select language

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Menu
Search options
Close

Welcome to the largest bookstore in Sweden

Here you will find virtually everything that has been published on the Swedish book market in the last hundred years.

  • Safe payments and 21 days return policy with standard terms of delivery
Betraktaren : ljudbok (mp3-CD)

Betraktaren : ljudbok (mp3-CD)

Audiobook. Bokförlaget HörOpp. 1 ed. 2013.

Condition As New. Sleeve As New. Bokhandelsnytt exemplar i presentskick. Olyssnat. I obruten plastförsegling.

1 mp3-CD i hårdplast/pappfodral. Speltid: 9 tim 13 min. 59 gram.

»De döda kan inte tala till oss«, hade professor Madoc sagt. Men det var inte sant. Nummer 19, det lik som den artonårige Patrick Fort undersöker på anatomilektionen, försöker berätta allt möjligt för honom.

Patrick har Aspergers syndrom och han har redan till räckligt med bekymmer i sitt liv. Han har svårt att förstå sig på människorna omkring honom och han är besatt av tanken på döden den märkliga dörr som bara öppnas åt ett håll och som hans far försvann igenom en dag för tio år sedan.

Det är denna besatthet som fått honom att välja kursen i anatomi, men nu har hans sökande efter svar lett honom i riktning mot ett mer påtagligt mysterium, kanske rentav ett mord. Vem är den man som talar till honom från dissektionsbordet? Och hur hamnade han egentligen här?

Samtidigt som en död man bit för bit avslöjar sina dolda sanningar för honom, upptäcker Patrick hemligheter i sin egen familjs förutna. Till slut är bara en sak säker: Ingenting är vad det ser ut att vara.

Vinnare av Theakstons Old Peculier Crime Novel of the Year 2014. Nominerad till 2013 års CWA Gold Dagger för »Årets bästa kriminalroman«.

BELINDA BAUER växte upp i England och Sydafrika och bor i dag i Wales. Hennes debutroman, Mörk jord, belönades 2010 med deckarvärldens mest prestigefyllda pris, The Gold Dagger, som delas ut av brittiska Crime Writers Association för årets bästa kriminalroman. I Sverige har Belinda Bauers tre första romaner samtliga nominerats till »Årets bästa översatta kriminalroman« av Svenska Deckarakademin.

»Betraktaren ligger skyhögt över mycket annat i genren. Intrigen är lysande« (ULRIKA STAHRE, AFTONBLADET).

»Betraktaren kan mycket väl vara årets bästa deckare. Läs!« (GUNILLA WEDDING, SKÅNSKA DAGBLADET).


AV BELINDA BAUER

EXMOOR-TRILOGIN: 1. Mörk jord / 2. Skuggsida / 3. Ni älskar dem inte.

FRISTÅENDE: Betraktaren / Livets & dödens villkor / Det slutna ögat / De vackra döda / När repet brister.

Flat rate shipping Sweden: 62 SEK
Pay with Swish

Publisher's information

ISBN
9789175231877
Title
Betraktaren
Author
Bauer, Belinda
Publisher
Bokförlaget HörOpp
Year of release
2013
Binding
MP3 CD
Size
140 x 125 mm Spine width 6 mm
Weight
60 g
Language
Svenska
Description
»De döda kan inte tala till oss«, hade professor Madoc sagt. Men det är inte sant. Kroppen som Patrick Fort undersöker på anatomilektionen försöker tala om allt möjligt för honom.

Livet är tillräckligt underligt och komplicerat för Patrick - som har Aspbergers syndrom - utan att han ska behöva utreda ett mordfall också. Särskilt som ingen annan tror att ett mord ens har begåtts. Nu måste Patrick hålla sig utom fara tillräckligt länge för att nysta upp mysteriet, i takt med att han dissekerar sina bevis.
Och samtidigt som en död människa bit för bit avslöjar sina sanningar för honom upptäcker Patrick en hel kedja av lögner som kommer honom själv otäckt nära inpå livet

BELINDA BAUER växte upp i England och Sydafrika och bor i dag i Wales. Hennes debutroman Mörk jord belönades 2010 med deckarvärldens mest prestigefyllda pris, CWA Gold Dagger, och även de två följande böckerna, Skuggsida & Ni älskar dem inte fick ett lysande mottagande av press och publik, inte minst i Sverige.

Om Belinda Bauers tidigare romaner:

»Mörk jord är en av de mest spännande och gripande kriminalromaner jag har läst på länge.« GUNILLA WEDDING, SKÅNSKA DAGBLADET

»Skuggsida är en väldigt bra och suggestiv kriminalroman.« MAGNUS UTVIK, GOMORRON SVERIGE, SVT

Mörk jord, Skuggsida och Ni älskar dem inte: samtliga nominerade till Svenska deckarakademins pris för »Årets bästa översatta kriminalroman«

Mörk jord: Betyg 5 av 5 i av Magnus Utvik i Gomorron Sverige: »En fantastisk debut!« och tredje plats i Bokbloggarnas litteraturpris 2011